Projecte Natura
Al bosc cada dia és diferent
L'aprenentatge al bosc possibilita arribar a conceptes abstractes a través d'allò que és viu
Enfortim el respecte i l’amor a la naturalesa

El Projecte Natura neix de la nostra experiència amb l'espai Naturart, del que és continuador, i s'inspira en les escoles a l'aire lliure del nord d'Europa. Amb aquest projecte volem posar a l'abast dels nostres alumnes la natura com a eina d'aprenentatge i l'educació a l'aire lliure, doncs, com sabem i hem pogut comprovar, el contacte amb la natura millora el desenvolupament de les habilitats motores, la coordinació, l'equilibri i l'agilitat; de la capacitat d'atenció, de raonament i d'observació; disminueix l'estrès i fins i tot millora la salut dels infants. I, no cal dir, gaudeixen molt més!

Al bosc, cada dia és diferent, i l'entusiasme possibilita l'aprenentatge. Els infants es connecten amb atenció amb les experiències que viuen: el món s'atura amb el cant d'un ocell o el pas d'un caragol!

L'entorn natural facilita el treball cooperatiu, el treball amb els altres, l'experimentació, el descobriment, el plantejament d'hipòtesi i la resolució de problemes que no poden tenir lloc a dins de l'aula. En el Projecte Natura, totes les àrees de l'aprenentatge hi estan involucrades.

I, naturalment, estem enfortint el respecte i l'amor a la naturalesa creant majors vincles i més conscients de les nostres accions envers el medi que ens envolta.

La nostra proposta rau en no fer llargs desplaçaments, sinó en conèixer l'entorn natural proper dels alumnes i la sort és gaudir del bosc tan a prop de la nostra escola. Sens dubte, seran infants més feliços i més compromesos amb la sostenibilitat perquè se sentiran part d'allò que volem protegir.