Breu Història
Primer local de El Casal, a Sala Boadella
Vista aèria de l'escola
El Casal del segle XXI

El Col·legi El Casal va ser fundat l'any 1967 a Castellar del Vallès, per en Gregorio-Pío Sánchez Moreno. El nom de l'escola prové del primer local que va ocupar l'escola, al número 7 del carrer Sala Boadella, cedit generosament per la família Costa, i que era conegut com 'el casal'.

A principis dels anys 70 l'escola amplia les seves instal·lacions del carrer Sala Boadella amb locals als carrers Major i Mestre Ros.

Amb la implantació de la LODE, els tres locals on es desenvolupava l'activitat acadèmica, situats en el centre de la població de Castellar, es van fusionar en un únic edifici de nova construcció, inaugurat l'any 1978. El nou edifici, de planta singular, va ser conegut com el cole de la muntanya, degut a la seva ubicació en mig del bosc, al peu del Puig de la Creu, i on continuem donant classe als alumnes actuals del col·legi El Casal.

Fins a la seva jubilació el curs 2001-2002, en Gregorio Sánchez ha estat el director i el impulsor del projecte educatiu de El Casal. L'any 2001 agafa el relleu el seu fill, César Sánchez , l'actual director.