El Col·legi de la muntanya

23/4/78 Inauguració del nou edifici situat al camí de Can Padró, al peu de la muntanya del Puig de la Creu.

1978/79 Joan Pons i Cussó, nou President de l'Associació de Pares d'Alumnes del Col·legi El Casal, substituint en Francesc Sagrera. Comencen les classes de 1r de BUP de la primera promoció d'alumnes que cursaran el Batxillerat a l'escola.

22/1/79 Creació del Club Atlètic El Casal de Castellar del Vallès, impulsat per en Ramon Montllor i Melé, nomenat Secretari Tècnic del Club. El primer president va ser en Francesc Sagrera. La primera activitat del Club fou l'organització del Campionat de Catalunya de Cross Escolar, el 18 de febrer d'aquell mateix any.

1982/83 Francesc Sagrera i Rando torna a ser escollit President de l'Associació de Pares d'Alumnes.

1983/84 Aplicació del nou mètode d'aprenentatge de la lecto-escriptura anomenat La casa de les lletres, ideat per en Gregorio Sánchez, Director de El Casal, amb l'assessorament del Departament de Pedagogia de la UAB i de l'equip de professors del Col·legi. El mètode, propi de l'escola, fou distribuït a tot el país per l'Editorial Vicens Vives. Els resultats continuaven situant els nostres alumnes per sobre del barem (30,3 per 27,51) en comprensió lectora segons una avaluació intel·lectiu-madurativa duta a terme als alumnes de 2n d'EGB el mes de novembre de 1988.

1985/86 Ramon Juliana, nou President de l'Associació de Pares d'Alumnes.

20/1/86 Gregorio Sánchez, Director del Col·legi El Casal, presenta el projecte de recerca educativa La participació activa dels pares en el parvulari en el Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona .

1986/87 Premi Baldiri Reixach de la Fundació Jaume I als alumnes de 2n de BUP de l'escola pel seu treball Vint-i-set poemes en tres temps de Miquel Martí i Pol. L'alumna Sol Casal obté el Premi Sant Jordi de Literatura de la Generalitat en la modalitat de poesia.

24/4/87 Celebració a l'escola dels Jocs Florals Infantils i Juvenils de Castellar del Vallès presidits pel poeta de Roda de Ter en Miquel Martí i Pol, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 1991.

1987/88 Premi Baldiri Reixach, segon consecutiu, als alumnes de 1r de BUP de l'escola pel seu treball i la seva campanya sobre la Normalització lingüística a la vila de Castellar. L'acte de cloenda oficial de la campanya comptà amb una conferència sobre el tema a càrrec de n'Aina Moll, aleshores Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

1988/89 En Jaume Gual i Bacardit, nou President de l'Associació de Pares. Comencen a desenvolupar-se els tallers amb tota una sèrie d'activitats programades, dins de l'horari escolar, com a complement de la formació dels alumnes. El treball realitzat en un d'aquests tallers, el Taller de ràdio dels alumnes de 2n de BUP, aconseguí un Premi Baldiri Reixach, el tercer consecutiu per l'escola. Un altre dels tallers s'encarregarà a partir d'ara de l'edició del Full Obert, la revista de l'escola, encara avui en dia confeccionada pels alumnes.

1989/90 Premi Baldiri Reixach, el quart consecutiu, als alumnes de 1r de BUP pel seu treball Personatges que han donat nom a carrers i places de Castellar, del qual s'edità també un llibre. Aquest quart premi, com els anteriors, foren dirigits per la professora de l'escola Maria Teresa Esteve i Soley.

1990/91 Josep Grau, nou President de l'Associació de Pares. L'exalumne de l'escola i membre de l'APA, el Dr. Albert Cornet i Calveras aconsegueix la càtedra d'electrònica física a la Universitat de Barcelona.

1991/92 25è Aniversari del Col·legi El Casal. El circuit català de TVE realitza un reportatge a l'escola amb motiu de l'estudi que sobre els nens superdotats està duent a terme l'escola des de fa uns anys.

26/4/92 Gran Diada en commemoració del 25è Aniversari de El Casal. L'escola va transformar-se en un gran pastís amb 25 espelmes gegants que lluïren tota la nit al terrat de l'escola. La Diada començà amb la presentació d'un enorme mural commemoratiu, pintat per artistes castellarencs, segons un dibuix original de l'alumne Laia Rocavert.També hi hagué una representació d'escacs vivents, gimcana i zoo per als més menuts, partits de futbol, concursos culturals i venda de records de la Diada (samarretes, pins i, fins i tot, perfums exclusius elaborats pels alumnes). Després de la gresca tingué lloc un dinar commemoratiu al pati de l'escola, per més de 150 comensals, amb un gran pastís d'aniversari. I, a la tarda, actuacions musicals, un espectacle de dansa i el gran ball de gala.

30/4/92 Com a cloenda dels actes commemoratius del 25è Aniversari i de la III Setmana Cultural, se celebrà una xerrada a l'Auditori Municipal sobre el tema Passat, present i futur de El Casal.

1992/93 Josep Caba i Estop, nou President de l'Associació de Pares. Entra en vigor la LOGSE. Amb la nova aula d'informàtica equipada amb una desena de PC's que substitueixen els vells MSX, s'inicien les classes d'informàtica a l'escola.

1993/94 Els cursos de 3r i 4t de Primària, antiga EGB, són els primers en posar en pràctica la reforma educativa. Els alumnes de 3r de BUP viatgen a Nova York de viatge final de curs.

1994/95 Informatització total de la gestió acadèmica i administrativa de l'escola. Des de la publicació local Forja es resalta la bona tasca feta a l'escola amb la realització del Full Obert, la nostra revista escolar.

1995/96 Activitats esportives extra-escolars: curset de gimnàstica esportiva a càrrec de na Svetlana Baranova, exatleta olímpica i professora de l'escola, i curset d'iniciació al tenis, en col·laboració amb el Club Ferwood i FIT Sport Consulting. L'escola homenatja al seu professor Lluís Morcuende per les seves noces d'argent com a professor de l'escola (1971 - 1996).

23/4/96 Exposició de les experiències amb l'art dels alumnes de l'escola a la Sala d'Exposicions de l'Ateneu de Castellar. L'exposició recull els treballs realitzats pels alumnes a les classes de desenvolupament de la creativitat, amb la professora Gemma Vitolo.

1996/97 Construcció del nou gimnàs de l'escola. En Laureà Puigdomènech i Llandrich és elegit nou President de l'Associació de Pares d'Alumnes. El Col·legi El Casal organitza amb el Club d'Escacs de Castellar el 5è Torneig Internacional Obert d'escacs de Castellar del Vallès, dins dels actes programats amb motiu de la inauguració del nou pavelló poliesportiu de l'escola. El guanyador del torneig va ser en Rashid Ziatdinov, de l'Uzbequistan. Implantació de la nova Secundària Obligatòria (ESO), amb els cursos de 1r i 3r d'ESO. Darrer curs on s'imparteixen classes de 8è d'EGB.